Életrendezőtér

Gyugy temploma

Kirándulás ajánló

gyugy-templom

Somogy megyében található Gyugy község.

Honfoglaló őseink a diófát gyugynak nevezték, innen a falu fennmaradt neve és időben régi eredete. A Balatontól kb. 10 kilométerre délre, Fonyód járásban található meg, közel a Pálos rendhez, ami sokáig működött a Balatonszemesi térben.
Nagy gyógyító erővel bíró hely, ahol megtalálható -a stációk helyett-  Nemzetünk Csillagainak Csillagösvénye, melyen végig lehet sétálni, s felérkezni a dombtetőn álló templomhoz.
Ez az egyedülálló helyen lévő Árpád kori templom, sokkal-sokkal korábbi, mint amit feltételeznek. A környék szinte legrégebbi, épen maradt, jó állapotú temploma. A templom régi harangjának legendás története van.
Ajánlom ezt a helyet, hiszen különleges pontja hazánknak, igazi szakrális erőhelye, három Szent-György vonal találkozásánál, ahol töltődni és gyógyulni lehet.
Érdemes ellátogatni és megismerni ősi hagyatékunk fennmaradt üzenetét, ebben a formában.
Ajánlott bejelentkezni, hogy nyitva legyen a templom.
A kulcs: Istvándi Lajos 06 70/57 29 445
Lent érdemes parkolni és gyalog felsétálni.
Nagy játszótér várja a családosokat és csodálatos rendezett tér, ahol pihenni lehet és lecsendesedni. A naplementében fürdeni a dombtetőn és közben a Balaton szépségét csodálni, hiszen a panoráma egyedülálló.

Jó utat kívánok!

Legutóbbi bejegyzések

disz12-600

Gyermekeink jövőjét éljük fel a jelenben

Tudom, erős a cím, de várd ki a végét.
Ismerősi és családi körben, óhatatlanul feljön a környezetvédelem-környezetszennyezés, a tudatos- közömbös gondolkodás, viselkedés témája. Ilyenkor jövök rá, hogy mekkora a baj a fejekben. Rövid írás sorozatom első része arról szól, mit tehetünk mi azért, hogy ne következzen be az, amit annyiszor megfilmesítettek már Hollywoodban.

Tovább olvasom »