Életrendezőtér

Téli Napforduló

Téli Napforduló

Az igazi ősi újév a kezdet, ahol a fény születése ünnepet varázsol testnek, léleknek.

2020. 12. 21 hétfő

Téli éjben, sötétben botorkáló ember fia-lánya keresi a fényben villanó tüzet, ki a homályt kitaszítja és a hosszú éjnek, mi az év leghosszabbja, véget vet. Fordul a naperő által minden jóság világosságát adó aranya, mely fehérben tündökölve táncol a parázsban, ott bújik, ott van jelen, ott belül, hogy a sötét fordulata világosságot adjon az embereknek.

Sokat írnak, írtak már, hol áll a nap és mi történik tudományosan e napon, hogy érthető legyen. A tudományosság mögött rejlik a titkok tiszta forrása, az új esztendő kezdete.

Ősök nyomát követve, amit jól kitapostak, hogy járhatóan-látható legyen, megmutatták, hogy e évkör váltás rendhagyó volt és maradt. A napciklus tánca, fordulata a félév megújulása, télen és nyáron történik meg, ahogy az emberben is van váltás és ennek lehetősége, hogy ne maradjon ki magod a jóság érzéséből, teljes világosságban ragyogott és ragyog. Vannak időszakok, helyzetek, amikor az ember magán kívül találja a csendet, végtelen és kiábrándult teljesen, de a napciklus visszatérő, örök tánca újra hívja, hogy éljen önmagjában rendben, tisztán és teljesen. E nap felragyog az új esztendő kicsiny lángja, mely láthatóvá válik a világban, látható, érezhető a fordulat szele, hogy a sötét, hosszú éjjel időszak, a fény felé haladjon ismét bentről-kifelé.

A befordulás időszaka innentől kezdve nyílik, növekszik a tavasz irányába, a végtelen, kiáradó létezés táncába.

Aki ezen a napon képes megújulni, képet alkotva átírni, átszínezni, átértékelni, újat indítani, egy egész ciklust indít, új esztendőt kezd. Rajtad múlik mi marad a régiből és mit teszel le.

Itt van lehetőség megválni kinőtt kacattól-működéstől és van lehetőség újat találni-felvenni és ezzel felállva, felvállalva cselekedni, haladni, növekedni és virágozni.

A fénytelenségből a fénybe, a sötétből a nap teljességébe, mióta a világ-virág így volt és van ez, és marad is, hiszen ember ebbe bele nem kontárkodhat, csupán a lábnyomokat lehet eltakarni, de a lélek hagyatéka érzi, tudja, fény születik e napon, ünnep van újra, az esztendő új kapuja ismét nyitva.

2021 kapuja nyílik az ősi hagyományt követve és a napciklusban lépj, járj, változz és változtass azzal, hogy élő, teremtő fényben virágzó, világosságban élő ember vagy.

Őseink e napon nagy szertüzekben világosság fényével jeleztek egymásnak, és őrtüzek gyúltak a hegyeken.

Gyújts tüzet lélekben, lehetőség szerint a szabadban vagy gyertyákkal kapcsolódj az ünnep tüzével, az új kezdettel, a kör tüzekkel a Kárpátok teljességében.

Itt kezdődik az év, itt van ünnep amit szilveszterként ünnepelnek más napon. Te most tedd, legyen ünnep finom kaláccsal, és ünnepbe öltözött lélekkel, családdal, új programmal, mi egészségre hangolódva épít, általad és veled.

Legyen Áldott Új Esztendőd, kívánom jó szándékkal neked!

„Napforduló hajnalán a tüzek egybe érnek,
az új elkezdődik a terhek végérvényesen letéve,
hiszen a lélek fénytánca újat adott, egy nagy fordulatot,
mély sötétből napvilágot látott, táncol, örvend,
hogy a születésnapja e ősi hagyatékban járható úton járható és ébreszt.”

Karsai Andrea
2020

Legutóbbi bejegyzések

disz12-600

Gyermekeink jövőjét éljük fel a jelenben

Tudom, erős a cím, de várd ki a végét.
Ismerősi és családi körben, óhatatlanul feljön a környezetvédelem-környezetszennyezés, a tudatos- közömbös gondolkodás, viselkedés témája. Ilyenkor jövök rá, hogy mekkora a baj a fejekben. Rövid írás sorozatom első része arról szól, mit tehetünk mi azért, hogy ne következzen be az, amit annyiszor megfilmesítettek már Hollywoodban.

Tovább olvasom »