Életrendezőtér

Fűzfa

Az átváltozás titkos fája – fűzfa

Szomorú fűz, ahogy hívják, szép és szereti a vizet, de ennél sokkal többet ad az embernek.

Szomorú fűz, ahogy hívják, szép és szereti a vizet, de ennél sokkal többet ad az embernek.

Mélyreható gyökerei vizet keresnek és az ágai visszahajlanak a földig. Egy igazi varázskertből, az élet kicsiny szigetéről nem hiányozhat.

A legtöbben, főleg a gyermekek elbújni szeretnek benne és aztán előjönni. Pont ez a kulcs, a bemenet és a kijövet. A földig érő ágai alatt átváltozik, átnemesedik az ember, biztonságra lel és mélyrehatóan tud elgondolkozni, kievezni a tudat hatalmas hullámait lecsendesítve, a végtelen tiszta tó, nemes, áramló, megtartó vizéhez, méhéhez.

Amikor az ember vissza tud, akar, mer emlékezni és ezáltal változni, érdemes egy fűzfa alá heveredni, hogy felállva, erőt nyerve kibújjon a védett fa ágai alól. A fűzfa Boldogasszony fája, édes ruhája, ahogy érzed őt, emlékszel, gyógyulsz és gyógyítasz.

A leányok, asszonyok haját a fűzfa ágából készített esszenciával lehet erősíteni, hogy nőjön, tisztuljon.

A fűzfa ágai rugalmas könnyedséget adnak és tanítanak azzal, hogy látod, érzed és éled e minőséget, hazatalálsz Boldogasszony meleg ölébe, szoknyája alá bújhatsz, hogy elő gyere és merj élni azzal amid van. Se többel, se kevesebbel. Mély sebeket gyógyít, a könnyeket elvezeti és rávezet, felkészít az örömteljes találkozásra. Elveszett, kilátástalannak tűnő helyzetekben merj találkozni egy fűzfával, ahol elsírod mély félelmed, bánatod és belesúgod kérésed azzal, hogy megnyílsz és megnyitod.

– A Fa csókkal nyílik, tartják az ősi hagyományok.

A fűzfa ága erőteljes tisztító hatással bír. Az ősi rítusok, szertartásainak fontos kísérője volt. Kosarak, körök, tartó tárolók könnyed munkával készíthetőek belőle, rugalmassága végett.

Ahol fűzfából van köralap, ott lehet jót alkotni, tovább feldíszítve, csinosítva, ahogy magaddal is teszed.

Érdemes a fa alatt ágakat kérni a fától és fonni egy kört, melyet ajtóra vagy asztali működő szertartásra tudsz beavatni azzal, hogy kapcsolódsz gyökerével, ágaival, Boldogasszony fájával, létével, áldott állapotában megbújó jóság forrásával.

Bolond útról hozza vissza, visszakíséri, vissza az ember leányát és fiát a szomorúságból az örömbe, a fényesség ösvényére.

„Boldogasszony élő fája, sokasodik virágzása, meleg ölben fája alatt megpihenek, felébredek, újult erőt kapok azzal, hogy rugalmasság és erő lát napvilágot, mikor e oltalmat adó fát elhagyva boldogan vállalom, Boldogasszony ruhája alá bújtam és érzem e nemes, áldott, élő állapotot. Köszönöm, hogy megtartott.”

Karsai Andrea 2021.

Legutóbbi bejegyzések

disz12-600

Gyermekeink jövőjét éljük fel a jelenben

Tudom, erős a cím, de várd ki a végét.
Ismerősi és családi körben, óhatatlanul feljön a környezetvédelem-környezetszennyezés, a tudatos- közömbös gondolkodás, viselkedés témája. Ilyenkor jövök rá, hogy mekkora a baj a fejekben. Rövid írás sorozatom első része arról szól, mit tehetünk mi azért, hogy ne következzen be az, amit annyiszor megfilmesítettek már Hollywoodban.

Tovább olvasom »