Életrendezőtér

Hajviselet

Hajviselet

A fának szüksége van tápláló, szerető kezekre, jó metszésre és tiszta forrásra, mi táplálja. – Vajon az ember hajkoronája megkapja ezt?

Nem mindegy, hogy hajunkkal mi történik, mit jelez, milyen állapotban van, hogyan hordja az ember. A tudat kivetülése, a korona helye maga a haj. A fának van gyökere-lelke, törzse, mi testi hasonlóság és koronája, mely a hajban teljesedik ki.
Nagyon fontos szokások voltak és lehetnek ma is, amint megértjük működésüket.
A pici gyermek fejét, koronáját, 3 éves korig kinti terekben érdemes lefedni, lányoknak kicsi fonatokba tenni, így kap védelmet a külső erőteljes hatásoktól.
A következő korszakban érdemes engedni, hogy ne a divat vezérelje a szülőt, hanem a gyermek érzése, hiszen fiúcskaként is igényelhet hosszabb, nem kopasz fejet, hanem hajat.
A lányoknak is tanítani lehet, hogy a hosszú haj a női viselet. Tanítani példa által lehet, hogy a fiús haj és női viselet között van különbség, működésében, erejében, látványában is.
A haj az erő helye, ott is lakozik, így látható. A divat butít és elvesz, csonkít és csak hiányt halmoz egyre nagyobbra és nagyobbra.
A nővé érésben a haj fontos, hiszen a hossza, tiszta csillogása bevezet egy új minőségbe, amiben később kiemelkedik és tovább nő a Nő.
A haj, lány korban egy fonatban, asszonyként kettőben hordott.
Áldott állapotban hajat vágnak, bár ilyenkor nem érdemes, de mondják, – kényelmes a rövid haj viselete. Az lehet, de nem segítő erő szabadul fel a vágás által.
A szülésnél a fonat segít, hiszen huzatban van a nő, fent nyitott-lent nyílott, ezért érdemes fonattal segíteni, hogy egységben maradjon, és így nincsen szülés utáni frász.
A nőknek a haj valójában viselet. Segítő, mikor copfban van, összetartja a tudat sokszínűségét és földel a lófarok, tisztán tartja minden betolakodótól.
A mű haj-más haja kára, nagy veszedelem, mikor koronádba engeded, megborul a rend vele. Nagyon óvatosan ezzel, egyáltalán nem ajánlott, hiszen programokkal telt és a mosás nem segíti. A mű haj beültetése olyan (szó szerint értendő), mikor a fának mű ágai vannak (értelmetlen), ott bizony nincsen virág, sem termés, csak a pókokat, élősködöket vonzza.
A más kárán lett haj-betegség által levágott és így beültetett, már magában is beteg, itt tisztítani nem lehet, nagy butaság hordani, így szépnek lenni nem lehet, fizetni kell az árát valamilyen formában érte.
A színezés inkább természetes legyen, hiszen mindenkinek saját színében van az ereje, az ősz is egy színt-váltást, kort, érettséget jelent, aki jól érzi magában magját, annak tud jól állni.
Akinek trauma, életsokk miatt lett őszülése, természetes festési, színezési lehetőséget keressen, ekkor lehet új színt választani, itt megengedett.
Arra érdemes figyelni, hogy a nő haja mindig hosszabb legyen, mint a fiúcska gyermeké. Amíg eléri a felnőtt kort, addig ajánlott ezt betartani.
A fiuk hajviselete igencsak viseletes napjainkban. Genetika mondják, inkább terhek sokasága.
Amikor a fiú alulértékelt, a férfi teremtő mivoltával nem tud igazán élni, kopaszság veti fel a fejét. Visszaállítható azzal, hogy átalakulsz és olyan formában szereted, ahogy megmaradt vagy visszaépült.
Itt is figyelni kell a férfiak hajbeültetésére. Akkor működik, amikor felnőtt hozzá, változáson haladt át és érti a folyamat kiteljesedését. Ennek hiányában nem tudja viselni, bohóccá vagy nagyképűvé válik.
A haj misztériuma nagyon fontos. Az első lépés, hogy aki vágja – mint fodrász-kertész – engedd meg neki és jó érzéssel töltsön el. Lehet, idővel kinövöd a fodrászt, ekkor válts.
A negyedéves váltások – napforduló-napéjegyenlőség – előtt érdemes vágatni, igazítani, metszeni figyelve, hogy fogyó holdban történjen. Ilyenkor levágja, elengedi az ember a kinőtt részeket, pókhálókat, keserédes működések lenyomatait, amit hordozott koronájában.
A figyelem nagyon fontos, milyen, mennyi vegyszert kap, mennyi tápláló olajat.
A csalánlé főzete varázslatos tisztító hatással bír, a nőknek pedig a fűzfa főzet, mely szépíti a hajat. Érzéssel szedd, főzd és mosd, öblítsd rendszeresen, növényfőzetekkel.
Lehetőleg természetes szerekkel mosd és építsd a helyedet, azaz a hajadat, hiszen a mindennapokban a dísze lényednek, megmutatkozásodnak.


Hajoló

Fakó, fénytelen, kiégett, törött és beteg lombkoronám, eddig nem láttalak.
Most látom mire van szükséged, egy igaz figyelemre és törődésre, mit megkaphatsz tőlem ma.
Szeretni tudlak azzal, hogy jót teszek veled, varázsfőzettel táplállak és segítem növekedésedet.
Hordalak, visellek büszkén, hiszen hozzám tartozol,
elfogadom nagyságod, kicsinységed, sima és hullámos állapotod.
A forma én vagyok, te ezt mutatod, köszönöm, hogy fénylő, élő részem vagy,
hajtásomként ápollak.
Drága hajam, köszönöm, hogy növekszel velem és látható változásom,
mi gyümölcsöző virágzásban van,
Teremtő mindennapomban.


Karsai Andrea
2020. június

Legutóbbi bejegyzések

disz12-600

Gyermekeink jövőjét éljük fel a jelenben

Tudom, erős a cím, de várd ki a végét.
Ismerősi és családi körben, óhatatlanul feljön a környezetvédelem-környezetszennyezés, a tudatos- közömbös gondolkodás, viselkedés témája. Ilyenkor jövök rá, hogy mekkora a baj a fejekben. Rövid írás sorozatom első része arról szól, mit tehetünk mi azért, hogy ne következzen be az, amit annyiszor megfilmesítettek már Hollywoodban.

Tovább olvasom »